Vogels

Vogels hebben uiteenlopende leefgebieden:van oceanen tot woestijnen, van tropische regenwouden tot het poolgebied. Ook in vorm en grootte zijn vogels zeer verschillend. De struisvogel is groot en kan niet vliegen; de kolibrie is klein en is een zeer behendige vlieger.

Ons Assortiment

Bij dierenspeciaalzaak Idzenga Makkum voren we een ruim assortiment voor binnen en buiten vogels.  Zo kunt u bij ons terecht voor uw vetbollen pindaslingers strooivoer of andere voedsel voor de buiten vogel.
Vooral in de winter periode hebben de buitenvogels het moeilijk zelf voedsel te vinden .  Voor de binnen en volière vogels hebben we een ruim assortiment voeding en verzorgings middelen.
Als het nu gaat om bloedluis ,extra vitamines ,of drinkbakjes bij Idzenga Makkum kunt u het vinden.

Hieronder kunt u verder navigeren voor meer informatie over dat onderwerp.

Algemene informatie

Vogels hebben een speciale bedekking op hun huid, deze bedekking krijgen ze in een later stadium van hun leven. Ze worden geboren met dons, dat zich al ontwikkelt in de eierschaal. Veren of pluimen hebben een aantal functies. Allereerst bieden ze isolatie en gaat er weinig lichaamswarmte verloren. Bovendien zorgen de veren samen met natuurlijk vet voor een ideale isolatie tegen water, alle in het water levende vogels maken hier gebruik van. Bij vogels zijn het bijna altijd de vrouwtjes die de broedzorg hebben en goede schutkleuren hebben. Het zijn de mannetjes die de meest kleurige en opvallende veren hebben. In tegenstelling tot andere dieren moet het vrouwtje verleid worden en gaat dit vaak gepaard met soms complexe baltsdans, zang of een “romantisch” dineetje. Vogels ruien, dat gebeurt vaak in de herfst, maar sommige vogels ruien ook nog een keer in het voorjaar.

De snavel van een vogel vertelt veel over de leefwijze. Zo hebben zaadeters een kegelvormige snavel, roof- en stortvogels een haakvormige snavel, insecteneters een korte, spitse snavel en vogels die hun eten in de grond of in het water zoeken een lange snavel. Eenden hebben een zeefsnavel om het voedsel uit het water te kunnen filteren.

Net als de snavel vertellen ook de poten veel over een vogel. Vogelpoten hebben bij de meeste groepen vier tenen. Vogels die in moerassen leven hebben lange poten met gespreide tenen en kleine vliezen. Eenden hebben echte zwemvoeten met brede zwemvliezen. Roof- en stortvogels hebben klauwen met lange nagels om mee te grijpen. Vogels die veel op takken zitten (zoals de meeste zangvogels) hebben pootjes die geschikt zijn om de tenen om een tak heen te krullen.

bron: Wikipedia