Karperschepnet

Een karperschepnet is veel groter dan bv een witvis schepnet. Een karper kan wel 120cm lang worden en moet natuurlijk niet dubbelgeklapt in uw karper schepnet zitten. Zorg ervoor dat u bij het omhoog tillen van de karper het schepnet niet horizontaal optilt, maar vastpakt bij het bevestigingspunt en het schepnet verticaal optilt. Dit is beter voor het schepnet en uiteindelijk ook beter voor de vis!

Leg het karperschepnet vervolgens op de onthaakmat of tenminste in het zachte gras zodat de karper niet beschadigd raakt. Vissen kunnen van buiten maar zeker ook van binnen beschadigd raken (zonder dat u het ziet) als u ze op de stenen of op harde grond neerlegt.

 

 

Als u gaat karpervissen struinend met de pen of statisch is een karperschepnet onmisbaar. Wij prefereren een schepnet met armen van minimaal 80 cm. Als u gaat vissen kunt u natuurlijk karpers van elk formaat haken dus een goede voorbereiding is het halve werk.

TIP: Gebruik tevens een onthaakmat en anti- bacteriespray.

Online Webwinkel

In onze webwinkel kunt u ons volledige assortiment karperschepnetten bekijken. Natuurlijk kunt u ons ook eerst altijd even bellen: 0515-232889 voor meer informatie of advies.

Hieronder kunt u verder navigeren voor meer informatie over dat onderwerp.