Lokvoer Toevoegingen

Lokvoer Toevoegingen zijn er in overvloed. Welke is nu eigenlijk de beste? Daar valt niks van te zeggen want ze moeten goed “matchen” met het basisvoer. Lokvoer toevoegingen zijn vaak goed in een bepaalde periode en dus niet het gehele jaar te gebruiken. Zo is hennep Grillee van Evezet erg goed in de winterperiode en TTX mais grof of fijn in het voorjaar. De ene toevoeging doet het erg goed op een zandbodem en de andere weer op klei.

De mengverhouding


Wat is nu eigenlijk de beste mengverhouding? Dit is bepalend per toevoeging. Zo zit TTX op maximaal 20% , Collant op 5% en Copra Melasse op 10%. Zorg ervoor dat de toevoeging goed past bij je basisvoer. Het is vaak ook geen aanrader om 2 of meer toevoegingen te gebruiken. Doe je dit wel zorg er dan voor dat dit samen met meer dan 20% wordt ten aanzien van het basisvoer. Dus gebruik op 1 kilo basisvoor maximaal 200gram TTX, 100gram Copra Melasse enzovoorts.

 

Online Webwinkel

In onze webwinkel kunt u ons volledige assortiment bekijken. Natuurlijk kunt u ons ook eerst altijd even bellen: 0515-232889 voor meer informatie of advies.

Hieronder kunt u verder navigeren voor meer informatie over dat onderwerp.