jul 252013
 

Inclusief de Waddeneilanden heeft Friesland een aanzienlijke kustlijn langs Waddenzee en Noordzee. Op talrijke plaatsen kan o.a. goed platvis, geep en paling worden gevangen. Ook zijn er trailerhellingen of kan men inschepen op een sportvisserijschip.

Bij Breezanddijk wordt in de Waddenzee platvis, geep, paling en harder gevangen. Hetzelfde geldt voor Kornwerderzand. Bij de parkeerplaats bij Zurich zijn mooie platvis- en palingstekken. In de haven van Harlingen kan naast platvis en paling soms zeeforel, harder en spiering worden gevangen.

Langs de kust van Harlingen tot Koehool is het eveneens goed platvis en paling vissen. Daarna volgt een ondiep wad, maar bij Holwerd kan weer vanaf de pier gevist worden. De eilanden bieden gelegenheid in de Noordzee te vissen, alhoewel dit in het hoogseizoen overdag vanwege de drukte op diverse plaatsen erg moeilijk is.

Als centraal punt is Makkum Beach een schitterende verblijfplaats voor vakantie gangers.

De allermooiste bungalows, appartementen én hotelkamers van Friesland vindt u op bungalowpark Beach Resort Makkum aan het IJsselmeer. Uw bungalow direct aan het water, met eigen vis- of aanlegsteiger, of liever een appartement met uitzicht op het IJsselmeer? Het park ligt op een schiereiland vlakbij een uitgestrekt natuurgebied en biedt alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie of een ontspannen weekend weg!