jul 252013
 

Als groot water biedt het IJsselmeer interessante vismogelijkheden. Bij Breezanddijk aan de Afsluitdijk liggen aan de IJsselmeerzijde werkhavens. Er is veel parkeerruimte en vanaf de havendammen kan worden gevist op o.a. voorn, brasem, karper en snoekbaars. ’s Zomers is het er overdag echter druk. In de havens en bij de sluizen in Kornwerderzand zijn eveneens goede stekken om te vissen op voorn, brasem, paling en in de diepere stukken op snoekbaars. Leuk voor als u op vakantie bent.

Langs de B-weg naar de kop van de Afsluitdijk is het IJsselmeer ondiep en kan wadend op zware winde (vliegenhengel) en grote karper worden gevist. In de havens van o.a. Makkum, Hindeloopen, stavoren en Lemmer kan vanaf de kant worden gevist op voorn, brasem, baars, snoekbaars en karper. Bij Makkum komt ook boerenkarper voor.

’s Winters zijn de havens vaak een verzamelplaats voor zware blankvoorn en IJsselmeerspiering. Bij Makkum, Hindeloopen en Lemmer kan wadend in het IJsselmeer worden gevist. Zo is bij Lemmer goed winde of baars te vangen, behalve in het hoogseizoen vanwege de vele waterrecreanten en vakantie gangers. En natuurlijk ook omdat de vis in de zomer de ondieptes weer opzoekt.

Als centraal punt is Makkum Beach een schitterende verblijfplaats voor vakantie gangers.

De allermooiste bungalows, appartementen én hotelkamers van Friesland vindt u op bungalowpark Beach Resort Makkum aan het IJsselmeer. Uw bungalow direct aan het water, met eigen vis- of aanlegsteiger, of liever een appartement met uitzicht op het IJsselmeer? Het park ligt op een schiereiland vlakbij een uitgestrekt natuurgebied en biedt alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie of een ontspannen weekend weg!
Wilt u goed aas en voer of wilt u via internet bestellen ga dan naar :
www.idzengahengelsport.nl